Калугін мав звання капітан-лейтенанта / колаж УНІАН, фото t.me/osintbees

Українські морські дрони Magura V5 5 березня потопили російський патрульний корабель "Сергей Котов". Російські окупанти не розголошують даних про втрати.

Водночас повідомляють, що командиром судна був такий собі Дмитро Калугін. Telegram-канал "OSINT Пчелы" зазначив, що Калугін мав звання капітан-лейтенанта. Він народився 24 вересня 1990 року, був зареєстрований у Калінінграді, але проживав у тимчасово окупованому Севастополі за адресою: вулиця Генерала Острякова, 192, квартира 49.

Крім того, у мережі оприлюднили фото Калугіна, на одному зі знімків він стоїть біля авто з українськими номерами. Згідно з відкритими даними, автомобіль був зареєстрований у Севастополі 2013 року.

Відео дня
Знищення 'Сергія Котова': у мережі розкрили дані командира російського корабля (фото)

Також у Калугіна є дружина Яна Калугіна (Шихова), яка працює майстром манікюру. Також у нього є син В'ячеслав 2013 року народження.

Знищення 'Сергія Котова': у мережі розкрили дані командира російського корабля (фото)

Наразі немає точної інформації, вижив Калугін чи ні під час удару українських безпілотників.

Знищення корабля "Сергій Котов" - головні новини

У ніч із 4 на 5 березня спецпідрозділ ГУР Міноборони Group 13 у співпраці з ВМС України знищив у Чорному морі російський патрульний корабель "Сергій Котов", який 2022 року спустили на воду. Москва використовувала його для атак на територію України, зокрема на острів Зміїний.

У ВМС України повідомили, що на борту корабля мав перебувати бойовий вертоліт.

За попередніми даними, внаслідок атаки на корабель "Сергій Котов" є втрати серед екіпажу - семеро - безповоротні, а ще шестеро - санітарні.

Начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що "Сергій Котов" не підлягає ремонту.

Вас також можуть зацікавити новини: