США продовжують підтримувати Україну / фото getty images

США закуплять для України зброю виробництва Південної Кореї, вона буде доставлена ​​за посередництва Чехії.

Про це повідомило чеське видання іDnes.

"Бойові дії на сході України тривають, і атакована країна потребує нових поставок зброї для контрнаступу. В одній з найбільших поставок, що зараз завершується, ключову роль відіграє Чехія. Саме тут було узгоджено план доставки зброї в Україну", - йдеться у публікації. 

Відео дня

За даними видання, США заплатять за озброєння – це будуть ракетні установки і боєприпаси на мільярди доларів. Йдеться про три мільярди доларів.

Передусім мова йде про системи оборони "земля-повітря", відомі як Chiron, які дуже ефективні проти низьколітаючих цілей, наприклад, вертольотів.

Новий пакет військової допомоги від США: що відомо

28 вересня в Пентагоні оголосили про новий пакет військової допомоги для України вартістю $1,1 мільярда. Зазначається, що це буде "багаторічним вкладенням" у зміцнення могутності ЗСУ.

Україна отримає 18 артилерійських ракетних систем HIMARS, 150 бронемашин HMMWV, 150 буксирувальників зброї, радари для БПЛА, протибезпілотні повітряні системи та інше.

Також відомо, що деяке обладнання прибуде раніше, але мінімальний термін - це шість місяців. Затримка пояснюється виробництвом зброї спеціально для нашої країни.