Веслі Кларк висловився щодо ролі Криму у війні проти Росії / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

Триває повномасштабна війна в Україні проти російських загарбників, і найважливіша територія, яку українцям потрібно повернути під свій контроль, - це Крим.

Якщо українська сторона отримає контроль над узбережжям Криму чи половиною півострова, то супротивники б втратили можливість використовувати кримську землю, зокрема, як стартовий майданчик, а "це було б значним досягненням", розповів генерал армії США, екс-головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Веслі Кларк під час інтерв'ю liga.net.

"...Крим - дійсно найцінніше досягнення Росії у цій війні. Це найважливіша територія, яку Україна має повернути під свій контроль, тому що це впливає на свободу судноплавства в Чорному морі. Це важливо для України...", - наголосив західний офіцер.

Відео дня

Окупація Криму та цікаві свіжі новини - що треба знати

РФ захопила Крим у лютому 2014 року, а пізніше побудувала міст через Керченську протоку. Українська сторона вже не раз била по ворожій споруді, але вона поки що стоїть.

На думку офіцера Збройних сил України Петра Черника, для ліквідації Керченського мосту може знадобитися близько 100 ракет. Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко говорив, що Кримський міст відіграє важливу роль у війні - якщо його ліквідувати, то ситуація на материковій частині півдня української держави може сильно змінитися.

Вас також можуть зацікавити новини: