Місцеві жителі проти приходу окупантів / Скріншот

Херсон з першого дня широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну перебуває в блокаді. Окупанти не пропускають в місто продукти і медикаменти, викрадають українців з їхніх будинків, відкривають вогонь по людях на мітингах. 

Що сьогодні, 14 травня, відбувається в Херсоні та області, дізнавайтеся в онлайн-трансляції:

21:40 Російські військові відпустили з полону директора однієї зі шкіл Віктора Пендальчука - Каховська територіальна громада.

Відео дня

21:11 У Генічеському районі військові РФ планують почати "перепис" у понеділок, 16 травня, і завершити до кінця місяця. Жителі району вже почали отримувати повідомлення із закликом звернутися до сільської ради із документами.

19:48 Російські військові відпустили з полону заступника Чорнобаївської сільської ради Євгенія Родіонова, якого затримали 2 травня.

18:33 На Херсонщині військові РФ продовжують укріплятися на зайнятих позиціях. Спроба диверсійно-розвідувальної групи РФ під прикриттям артилерійського вогню захопити спостережні пости в районі Токаревого, успіху не мала - ОК "Південь".

17:20 Російські військові викрали ще одного жителя Каховки. 12 травня озброєні військові РФ забрали з власної оселі Олександра Остапенка. Його місцеперебування невідоме - Каховська міська рада.

17:11 У Генічеському районі військові РФ планують почати "перепис" у понеділок, 16 травня, і завершити до кінця місяця. Жителі почали отримувати повідомлення із закликом звернутися до сільської ради.

16:16 На меморіалі "Дробицький яр", що постраждав внаслідок російських ударів, можуть залишити певні наслідки обстрілів як нагадування про російську агресію майбутнім поколінням.

15:45 До тимчасово окупованого Херсона прибула група вербувальників, вони намагаються знайти людей, які погодяться працювати у "спецслужбах" ОРДО – омбудсменка Денісова.

13:36 Ті хто підтримують заходи під прапорами країни-агресора не будуть отримувати заробітну плату чи інші виплати за рахунок бюджетних коштів - Скадовський міський голова Олександр Яковлєв.

12:45 59-а бригада, бійці якої воюють на Миколаївсько-Херсонському напрямку, показали, як знищують окупантів за допомогою дрону.

12:40 Жительці Каховського району, яка добровільно зайняла посаду так званого "заступника начальника слідчого відділення Новокаховського відділу поліції" заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності - Херсонська обласна прокуратура.

12:35 Через пожежі на Кінбурнській косі під загрозою знищення опинилися червонокнижні орхідеї, багаторічні дерева, тварини — омбудсменка Денісова.

12:15 Проблеми з атестатами випускників Херсонської області вирішені лише частково, а з мультитестом ще складніше. Про це написав заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. "Проблеми з атестатами для наших випускників вирішено лише частково, на жаль. З мультитестом ще складніша ситуація. Продовжую порушувати це питання скрізь, де можу".

11:45 Окупаційна влада не бачить тривалих перспектив перебування на Херсонщині. Про це заявив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім у своєму відеозверненні. "Хочу звернутися до херсонців. Потерпіть, я вас прошу. Розумію, що дуже складно. Бачите, в Харківському напрямку посунули. Зараз сили, засоби, ленд-ліз дійде. Плануємо ми все. Все одно звільнимо Херсон", — сказав Віталій Кім.

11:15 Миколаїв. 11:05, 14 травня Херсонцы, не сдавайтесь и держитесь.

10:50 Жителі сіл тимчасово окупованої Херсонщини, які займають вирощування ранньої городини, не можуть її збути, бо немає покупців. Область закрита, з інших регіонів військові РФ нікого не пускають

10:30 Той факт, що Росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підкреслює провал вторгнення Росії у досягненні прогресу в напрямку її політичних цілей в Україні - британська розвідка.

9:55 Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Основна мета – встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з тимчасово окупованим українським Кримом. На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Противник продовжує обстріли позицій наших військ із мінометів та ствольної артилерії. Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на 6 годину 14 травня

9:35 Псевдореферендум на тимчасових оккупованих території України, зокрема в Херсоне, може бути проведений рф 11 вересня. Об цьому заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибицкий. "За нашою оцінкою, такий референдум може бути проведений 11 вересня – єдиний день голосування в рф. І необхідно не забувати, що там, на території Донеччини та Луганської області, на оккупованих територіях видається близько 800 тисяч паспортів громадян рф. Це такий потужний фактор, який рф буде використано як привід для "захист громадян Росії", що проживають в Україні", - повідомив Скибицький

03:34 Журналісти встановили особу російського окупанта, який розповідав дружині про вбивство мирних жителів на Херсонщині.

Окупанта звуть Дмитро Геннадійович Іванов, він народився 10.02.1995. У соцмережах росіянина зазначено, що він живе у селі Купсола, республіка Марій Ел, там окупант називає себе Дмитром Тумановим. Судячи з шевронів на фотографіях, він випускник Казанського вищого танкового командного училища.

фото УП
фото УП

Раніше в Інституті вивчення війни заявляли, що російські окупанти можуть готуватися до відновлення наступальних дій на Херсонщині з метою захоплення всієї області найближчими днями.

Вас також можуть зацікавити новини: