Шойгу намагається зберегти Чорноморський флот: розвідка Британії розкрила деталі

Через зростання втрат і потенційно нові загрози, військове керівництво РФ обмежило використання Чорноморського флоту, йдеться в новому розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії. 

Повідомляється, що успішна українська кампанія проти російського Чорноморського флоту стала причиною візиту міністра оборони Росії Сергія Шойгу до командного пункут в Криму. 

"Шойгу отримав оновлену інформацію про українські операції та обговорив ефективність російських військово-морських сил у регіоні. За повідомленням Міністерства оборони Росії, він оголосив про нові заходи для підрозділів Чорноморського флоту, щоб зменшити загрозу від українських безпілотних літальних апаратів, у тому числі надводних", – йдеться в огляді.

Відео дня

Зокрема, розвідка Британії повідомляє, що ключовим аспектом зустрічі став наголос на необхідності проведення щоденних навчань з протидії безпілотникам, які дозволять екіпажам кораблів швидко відбивати атаки вдень і вночі. 

Крім того, Шойгу наказав встановити додаткове великокаліберне озброєння на кораблях для посилення їхньої обороноздатності проти безпілотних апаратів. 

Знищення Чорноморського флоту РФ: що відомо

Раніше у військово-морських силах України проінформували, що РФ складно будувати нові кораблі. А враховуючи воєнні реалії, заводити їх до Чорного моря просто не має сенсу. 

За інформацією ОК "Південь", РФ може скоро відновити діяльність свого флоту, нині там розробляють новий план.

Вас також можуть зацікавити новини: