Україна виступила за розширення повноважень ОБСЄ на Донбасі \ фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українська сторона виступає за розширення мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для «жорсткого контролю» за дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі.

Читайте такожУкраїна, Німеччина та Франція розробили мирний план щодо Донбасу, тепер відповідь за Росією-ЄрмакЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-дискусії на тему «Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік» 9 березня ввечері.

«Щодо режиму тиші, то він, дійсно, існує всі ці місяці. Для нас кожне людське життя – це велика ціна, і кожен український громадянин для нас дуже цінний. В десятки разів менше втрат завдяки цьому режиму тиші. Але ми сьогодні вважаємо, що контроль за ним повинен бути більш жорстким. Ми вважаємо, що ОБСЄ має взяти на себе більше повноважень», - зауважив він.

Відео дня

За словами Єрмака, українська сторона переконана, що СММ ОБСЄ має «трохи розширити свій мандат», і на сьогодні «існують всі передумови для того, щоб цей режим тиші виконувався».

Режим припинення вогню на Донбасі

22 липня 2020 року учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з врегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

За минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим тиші.