Експерт прокоментував величезні втрати РФ під Авдіївкою / фото Генштаб ЗСУ

Під час наступу на Авдіївку РФ втратила близько 50 тисяч осіб та 500 одиниць техніки. Цього вистачило б для початку наступу Москви на країни НАТО в Балтії чи Фінляндії, заявив військовий експерт Іван Киричевський.

"Чомусь у нас є таке уявлення, що в НАТО все краще, там військовий потенціал краще, ППО – це ніби не просто окремі островки, а ледь не цілий космодесант з лазерами. А потім виникає питання, як так "Калібр" залітає в повітряний простір Румунії. Якщо не враховувати можливості по космічній розвідці, далекобійним ударам та авіації, то НАТО зараз слабше, ніж розгорнуті в теперішньому положені Сили оборони України, не кажучи вже про РФ", – сказав Киричевський.

Крім того, експерт каже, що розвідувально-ударний копмлекс, який дозволяє Україні тримати паритет проти РФ на лінії фронту, НАТО навряд зможе застосовувати так ефективно.

Відео дня

"Треба враховувати всі ці воєнно-технічні нюанси, щоб розуміти, чому НАТО як збірна сума всіх військовий потенціалів країн Європи та США воліє уникати ескалації конфлікту. Варто також розуміти, що Україні є в кого просити допомогу. А в НАТО такої можливості немає. Альянс має певну обмеженість для проведення бойових дій на суходолі", – сказав Киричевський.

НАТО і Росія: головні новини

Як повідомляв УНІАН, німецьке видання Bild з посиланням на секретний документ Бундесверу повідомило про сценарій можливої війни між НАТО та Росією. Сценарій починається у 2024 році, кульмінацією називають розміщення сотень тисяч натовських солдатів і неминучий початок війни влітку 2025 року.

На тлі цього видання The Times писало, що НАТО має підготуватись до ракетних атак РФ по об'єктах по всій Європі. Високопоставлені генерали закликали створити щось на кшталт "воєнного Шенгену", аби військові конвої могли вільно пересуватися територією країн НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: