Українські захисники просуваються на Бахмутському напрямку / фото libkos

Сили оборони України динамічно просуваються на Бахмутському напрямку. Колишній командир полку "Азов", т. в. о. командира 3-ї штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін заявив, що битися доводиться буквально за кожен окоп та кожен метр.

"У нас завдання – якомога далі просунутися, відкинути ворога й оточити ту частину ворожого угруповання, яка знаходиться безпосередньо в самому місті. На деяких ділянках це дається трохи легше, на деяких – складніше. Ворог не збирається віддавати нічого, і, на жаль, за кожен окоп, за кожен метр доводиться битися і, зокрема, зазнавати втрат нашим підрозділам", – сказав Жорін в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За його словами, українські захисники одразу ж зміцнюють позиції, що були відбиті у ворога, щоб у подальшому їх утримувати. Майор ЗСУ зазначив, що "зараз усе в динаміці, усе в процесі".

Відео дня

Водночас Жорін наголосив, що на всіх відбитих позиціях, які займають українські військовослужбовці, залишаються трупи окупантів.

"У російської армії проблеми з професійним управлінням підрозділами. Ми виявляємо стики між підрозділами та б’ємо туди, тому що стало очевидно: підрозділи РФ між собою погано комунікують. Вони змушені відступати внаслідок натиску наших сил", – додав він, зауваживши, що ворог все ще доволі сильний.

Бої за Бахмут

Важкї за місто Бахмут Донецької області точаться з серпня 2022 року. Росіяни фактично зруйнували його постійними обстрілами. Ворог застосовує навіть заборонені фосфорні снаряди

Протягом останніх днів українські військові просунулися на Бахмутському напрямку. Зокрема, про просування ЗСУ на новій ділянці під Бахмутом повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни. Йдеться про район Курдюмівки.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко припускає, що метою просування українських військ може бути оточення ворожих сил в місті. За його словами, ЗСУ можуть спробувати пройти вперед в напрямку Берхівки та Кліщіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: