Росіяни атакують Бахмут фосфорними боєприпасами / скріншот

Настроїв святкувати 9 травня у російських окупантів у Бахмуті Донецької області немає.

Про ситуацію у місті в коментарі УНІАН розповів командир 135-го окремого Батальйону 114-ї бригади ТРО, полковник Ігор Шепетін, зазначивши, що його хлопці протягом двох днів плідно працювали і готувалися до 9 травня, тому сьогодні тільки спостерігали, як росіяни виносять своїх "двохсотих" і намагаються евакуювати поранених.

"Зараз є певні складнощі у нас з логістикою, але вони вирішуються. Ворог застосовує всі наявні сили і засоби - авіацію і артилерію - у спробах завдати максимальне ураження, але у нього нічого не виходить", - зазначив він.

Варто відзначити, що росіяни не припиняють використовувати заборонену конвенціями зброю і останнім часом практично щодня здійснюють фосфорні атаки на Бахмут.

Бої за Бахмут - актуальне 

Як повідомляв УНІАН, на цей час російські війська зосереджують основні зусилля на чотирьох напрямках фронту в Україні - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському.

За 9 травня росіяни здійснили близько 30 атак на зазначених ділянках фронту, при цьому найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, на Бахмутському напрямку 9 травня росіяни безуспішно наступали у місті Бахмут, а також в напрямку населених пунктів Іванівське та Ступочки.