Хомчак розповів, чи достатньо забезпечені ЗСУ / фото УНІАН

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розповів про нинішній стан забезпеченості української армії зброєю та боєприпасами. 

Про це він повідомив в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Хомчак запевнив, що "наші командири достатньо досвідчені і достатньо підготовлені, щоб приймати рішення щодо обстановки, яка складається".

Відео дня

"І жодного командира в нашій армії не можна сьогодні звинуватити в тому, що він не приймає рішення щодо відповідної обстановки. Українська армія забезпечена і зброєю, і боєприпасами для того, щоб надати відповідне реагування, відповідну відсіч", - зазначив він. 

Читайте такожСША та чотири країни засудили стягування військ РФ до кордону України

Стягування Росією військ до кордону з Україною

  • 30 березня Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп, і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози військовій безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.
  • 31 Березня The New York Times повідомила, що Росія стягує чотири тисячі військових до кордону з Україною.
  • Також з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські війська перекидають в окупований Крим по Кримському мосту.
  • Командування збройних сил США в Європі підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між російськими бойовиками та українськими військовими в Донецькій області на сході України.
  • У Пентагоні відреагували на стягування військ РФ до кордону з Україною. Там заявили, що стурбовані ескалацією російської агресії на сході України.
  • Також США зажадали від Росії пояснень через стягування своїх військ до кордону з Україною.