У померлого бійця залишилися дружина, діти й батьки / фото: Facebook Вадим Музюкин

У Харкові помер поранений на Донбасі боєць 57-ї бригади Збройних сил України старший лейтенант Дмитро Сивоконь.

Про це повідомив на сторінці у Facebook перший командир військової частини А2176 (спецпідрозділу військової служби правопорядку) Вадим Музюкін.

"Скільки всього ми разом з тобою пройшли у Сарматі... З тобою можно було і в вогонь і в воду! Дякую тобі за службу, мій Друже!!!", - написав він.

Як уточнює запорізький сайт "Индустриалка", від початку агресії РФ проти України Дмитро Сивоконь служив у лавах "Сармату" на посаді старшого сержанта взводу й патрульно-постової служби ВСП "Сармат". Офіцер-психолог військової частини Андрій Дячко розповів, що Дмитро проявив лідерські якості командира, тому після сержантського отримав первинне офіцерське звання молодшого лейтенанта. 

Читайте такожНа Донбасі підірвався український боєць

"Так склалися сімейні обставини, що з "Сармату" Дмитро перевівся у військомат у Скадовську, звідки родом його дружина, щоб бути поряд з родиною. Уже з військомату він перевівся у 57-му бригаду, яка зараз виконує завдання за призначенням у зоні проведення ООС в Луганській області. 13 липня під час артобстрілу з боку російських терористичних військ калібром 152 мм були поранені п’ятеро військовослужбовців. Командир їх роти Андрій Беляєв загинув одразу, решта були 300-ми, - каже побратим померлого бійця.

Він додає, що боєць мав серйозні поранення - посічені осколками ноги, осколки у шиї, пневмоторакс, осколки в легенях - і 10 днів боровся за своє життя. Крім того, лікарі ввели його у медикаментозний сон через неспроможність дихати через поранення легень. Він помер у реанімації Військово-медичного клінічного центру Південного регіону в Харкові.

У померлого захисника залишилися дружина, троє дітей і батьки. Прощатимуться з Дмитром у Скадовську 27 липня.

Вас також можуть зацікавити інші новини: