Російські війська підтягують до кордону з Україною / фото REUTERS

Росія нібито підтягує військову техніку все ближче до українського кордону - про це свідчать відео, нібито зняті в прикордонних районах РФ.

Записи напередодні ввечері та сьогодні вранці публікують російські Телеграм-канали.

Військову техніку в основному фіксують у Білгородській області, яка межує з Харківською.

"Вечірні переміщення танків Т-80У своїм ходом вулицями в Бєлгородській області", - сказано в повідомленні каналу "Военный информатор".

На інших записах, як стверджують автори публікації, можна побачити танки Т-80У, БМП-2, МТ-ЛБ, "Мста-С" і МТУ-72 Кантемирівської дивізії, що проходять по нічних вулицях селища Томаровка. Воно розташоване в декількох десятках кілометрів від кордону з Україною.

На ще одному відео очевидці показали ешелон з медичним обладнанням для польового госпіталю. Він нібито рухався до залізничної станції "Томаровка".

Водночас офіційного підтвердження того, що відео були зняті саме 14-15 лютого, наразі немає.

Зазначимо, напередодні ввечері американська телекомпанія CBC News з посиланням на джерела в уряді США повідомила, що Росія висунула на вогневу позицію біля кордону з Україною кілька далекобійних артилерійських і ракетних установок.

У США вважають, що Росія нападе на Україну до кінця тижня, хоча, за словами чиновника, з яким поспілкувалися журналісти, ще не ясно, в якій формі це буде зроблено.

Офіційні особи країни кажуть, що у Росії зараз є 80% сил, необхідних їй для початку повномасштабного вторгнення, а решта знаходяться в дорозі. Понад 100 тисяч російських військовослужбовців зосереджені вздовж кордонів України - на сході, в Росії, і на півночі, в Білорусі.