За даними ЗМІ, деякі російські підрозділи починають висуватися на "бойові позиції" / фото REUTERS

Росія висунула на вогневу позицію біля кордону з Україною кілька далекобійних артилерійських і ракетних установок.

Про це повідомляє американська телекомпанія CBC News з посиланням на свої джерела в американському уряді.

За словами чиновника, деякі російські підрозділи покинули свої райони зосередження і починають висуватися на "бойові позиції". 

Відео дня

Як зазначає офіційний представник США в коментарі журналістам, цей рух знаменує собою зміну з неділі, коли деякі російські підрозділи покинули райони збору, але ще не зайняли те, що можна було б розглядати як позиції для атаки.

У США вважають, що Росія нападе на Україну до кінця тижня, хоча, за словами чиновника, ще не ясно, в якій формі це буде зроблено.

Офіційні особи країни кажуть, що у Росії зараз є 80% сил, необхідних їй для початку повномасштабного вторгнення, а решта знаходяться в дорозі. Понад 100 000 російських військовослужбовців зосереджені вздовж кордонів України - на сході, в Росії, і на півночі, в Білорусі.   

Нагадаємо, також за даними ЗМІ, найманці з російських ПВК можуть готувати привід для вторгнення РФ в Україну. За даними журналістів, розвідка країн-членів НАТО зафіксувала в Україні збільшення кількості російських бойовиків, підпорядкованих російським спецслужбам.

Вас також можуть зацікавити новини: