Воллес заявив, що вторгнення Росії в Україну провалилося \ фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін розраховував на те, що західним союзникам до серпня набридне підтримувати Україну, а тому він зможе захопити її в цей період.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес на конференції в Копенгагені, передає The Guardian.

Воллес заявив, що вторгнення Росії в Україну провалилося і почало зазнавати невдачі, оскільки Захід пообіцяв надалі збільшити фінансову та військову підтримку Києва. Тому, як заявив британський міністр, Путіну навряд чи вдасться окупувати Україну.

Відео дня

"Поки що їм це не вдалося і навряд чи колись вдасться окупувати Україну. Їхнє вторгнення сповільнилося і постійно змінювалося до такої міри, що вони насправді зосереджені лише на півдні та сході, дуже-дуже далеко від своєї триденної так званої "спеціальної операції", – сказав міністр.

Воллес звернув увагу, що росіяни замість запланованих трьох днів, воюють уже майже шість місяців із величезними втратами як техніки, так і особового складу.

"Президент Путін зіграв на тому, що в серпні, через кілька місяців (після початку вторгнення. – Ред.) нам всім набридне конфлікт, і міжнародне співтовариство розійдеться в різних напрямках. Що ж, сьогоднішній день є доказом протилежного", – зазначив Воллес.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня міністр оборони Британії Бен Воллес прокоментував вибухи на російській авіабазі в тимчасово окупованому Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: