Згідно з верифікованими даними, за весь час повномасштабної війни в Україні, ВКС РФ втратили 25 бомбардувальників / фото vitalykuzmin.net

Росія виробляє приблизно один літак на місяць. Українським військовим потрібно знищувати по два-три російських винищувача, щоб Москва не могла відновити втрати.

"Згідно з верифікованими даними, за весь час повномасштабної війни в Україні, ВКС РФ втратили 25 фронтових бомбардувальників недо-винищувачів Су-34. При цьому остання верифікація втрат датована 22 грудня 2023 року. Згідно ж не верифікованими даними ВКС РФ втратили за два роки більше 50 Су-34 знищеними і пошкодженими", - розповів військовий аналітик Олександр Коваленко.

При цьому він вказав, що станом на початок повномасштабного вторгнення в Україну на озброєнні ВКС РФ було 110 Су-34, з яких боєздатними було менше 100.

Відео дня

"Тим часом, Росія продовжує виробляти Су-34 і її потенціал - це ескадрилья на рік, тобто від 10 до 12 літаків, або 1 літак на місяць. Іншими словами, якщо втрати Су-34 будуть виведені на рівень 2-3 літаки на місяць, компенсувати їх виробництвом буде неможливо, а загальна чисельність буде йти в "мінус", - пояснив експерт.

За його словами, під час падіння Су-34 висока ймовірність загибелі і пілота, а його підготовка – це 5-10 років навчання, постійних тренувань, практики.

"Цікаво й те, що якщо навіть пілоту вдається катапультуватися, то ще не факт, що після приземлення він виживе. Справа в тому, що російські крісла пілотів зроблені як для людей і при приземленні на грішну землю, пілоти нерідко ламали шию, деякі ламали хребет, або кінцівки. Все вищевикладене підводить до того, що при стабільному відстрілі Су-34-х в якийсь момент у ВКС РФ може виникнути проблема з основною робочою пташкою, що застосовується для ударів КАБами", - підсумував Коваленко.

Втрати Росії у війні проти України - останні новини

ВСУ За тиждень збили сім російських винищувачів на Східному фронті. Видання Forbes пише, що скоро українські військові не зможуть збивати літаки РФ через дефіцит боєприпасів.

Згідно з даними Генштабу, українські військові вже знищили 339 літаків, понад 325 вертольотів і 7560 БПЛА російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: