На Київщині лунає повітряна тривога / фото ua.depositphotos.com

У ніч на середу, 22 березня, у Київській області оголошено повітряну тривогу через загрозу атаки дронами.

Про це повідомляється у офіційному Telegram-каналі Київської обласної військової адміністрації. В ОВА закликали громадян перебувати в безпечних місцях до завершення тривоги.  "Київська область! Загроза атаки дронами. Сили протиповітряної оборони - напоготові", - йдеться у повідомленні.

Крім того, попередження про небезпеку зараз лунають у Чернігівській, Сумській, Житомирській, Полтавській та Черкаській областях. 

Відео дня

Оновлено о 01:20 У КОВА повідомляють про роботу ППО в області. "Дотримуйтеся інформаційної тиші – не знімайте та не викладайте в мережу роботу засобів ППО", - закликали вони.

Оновлено о 01:35 Повітряну тривогу оголосили в Рівненській та у Хмельницькій областях.

Оновлено о 02:30 У Житомирській ОВА повідомили про роботу протиповітряної оборони. Жителів області закликають не викладати фото та відео роботи ППО.

Оновлено о 02:50 У Хмельницькому було чутно звук вибуху, повідомили у Хмельницькій ОВА. Людей просять залишатися в укриттях.

Оновлено о 03:25 Повітряну тривогу оголосили у Тернопільській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. 

Оновлено о 04:30 У Хмельницькій ОВА повідомили, що на території працюють сили ППО, "прильотів" не було зафіксовано. Деталі мають повідомити згодом.

Оновлено о 04:40 У всіх областях, окрім Сумської, відбій повітряної тривоги. "Червоними" залишаються Крим (з 11 грудня) та Луганська область (з 4 квітня).

Росія обстрілює Україну дронами та ракетами

Як відомо, російські загарбницькі війська систематично атакують Україну за допомогою БПЛА та ракет різного типу. 

У понеділок стало відомо, що бійці протиповітряної оборони збили російський безпілотник під Києвом.

Нагадаємо, що останній масований ракетний удар окупанти завдали 9 березня. Тієї ночі Росія випустила по України понад 80 ракет різного базування. Вдалося збити 34 крилаті ракети Х-101/Х-555, "Калібр" з 48 випущених.

Вас також можуть зацікавити новини: