Кримський міст використовується для перекидання техніки РФ / RoksolanaToday & Крим

За останні 10 днів в Криму гриміло тричі: 9 серпня був підірваний аеродром біля міста "Саки", згоріли 9 російських літаків; 16 серпня вибухи були ще на одному аеродромі - в передмісті Сімферополя, згоріли мінімум три літаки; в той же час горів цілий склад російських боєприпасів біля Джанкоя. 

Як йдеться в сюжеті проекту Freeдом, якщо перші хлопки на аеродромі в Саках тільки злегка налякали росіян, то вибухи боєприпасів змусили їх масово тікати з Криму.

Окупаційна влада тимчасово евакуювала 2 тис. осіб, а ось кількість тих, хто назавжди залишив півострів, становить близько 100 тисяч.

Один з найважливіших логістичних об'єктів Росії - це саме Кримський міст. Це зараз на мосту застрягли десятки тисяч російських біженців, але зазвичай він є головною військовою артерією окупантів. Це єдиний сухопутний шлях, який з'єднує материкову Росію з тимчасово окупованим Кримом. Схоже, ЗСУ мають на нього деякі плани. Про це прямо говорить радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, називаючи міст "незаконним будівництвом", яке має бути знищене. Його позицію підтримують військові експерти. 

"Напевно, перший повинен бути Кримський міст. Чому? Тому що це основна артерія постачання військ", - говорить військовий експерт Олег Жданов.

Але для здійснення такого кроку не було потрібних ресурсів. Можливо, зараз вони з'явилися, якщо про знищення мосту говорять в інтерв'ю.

Коли ж Кримський міст буде підірваний? Точно невідомо, військова таємниця, але в ОП "анонсують" інші "хлопки" в окупованому Криму в найближчі два-три місяці.

"Схожі заяви політиків й експертів - це не просто слова на вітер. Україна, напевно, вже отримала відповідну зброю для виконання цих складних військових завдань і готує чергову повітряну тривогу в Криму. Можливо, вже навіть у серпні", - підсумували журналісти. 

Як повідомляв УНІАН, напередодні радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що Збройні Сили України мають повне право знищувати військові об'єкти в Криму, підступно захопленому Росією, тому на півострові буде "яскравий" оксамитовий сезон.

Вас також можуть зацікавити новини: