"Вагнерівець" виявився завербованим ув'язненим /  фото СБУ

СБУ зібрала доказову базу на ще двох учасників російських окупаційних угруповань, які штурмували українські міста на сході України.

Як йдеться у повідомленні Служби, обох зловмисників було взято в полон під час бойових дій на Бахмутському напрямку. За матеріалами СБУ, суд призначив їм покарання у виді 9 та 10 років ув’язнення.

"Одним із засуджених є 23-річний колишній в’язень, який відбував покарання в тюменській виправній колонії за зґвалтування. У жовтні 2022 року представники ПВК "Вагнер" запропонували йому підписати контракт. За це "рекруту" пообіцяли 200 тис. рублів та "погашення" судимості", - йдеться у повідомленні СБУ.

Відео дня

Вже на початку грудня 2022 року найманця перекинули в Україну на східний фронт, де він через декілька днів потрапив у полон українських захисників.

Суд визнав його винним за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу ("найманство".

Інший злочинець – мешканець Луганщини, який до початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу окупаційних підрозділів Південного військового округу ЗС РФ.

Перебуваючи на "посадах" снайпера, а потім розвідника, брав активну участь у бойових діях в районах Рубіжного, Лисичанська і Попасної.

На початку цього року він пройшов спецпідготовку і його зарахували до окупаційного загону "Шторм", який був сформований агресором для прориву позицій Сил оборони в районі Бахмута.

У березні українські захисники затримали бойовика під час боєзіткнення поблизу українського міста.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу:

▪️  ч. 2 ст. 110 ("посягання на територіальну цілісність і недоторканність України");

▪️  ч. 2 ст. 260 ("участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях").

Війна в Україні: новини

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин почав вербувати на війну в Україну засуджених восени минулого року, а вже в грудні вони прибули на війну. 

А на окупованих територіях російські загарбники примусово мобілізують шахтарів і не платят їм зарплати.

Вас також можуть зацікавити новини: