СБУ ропзовіли про засуджених в Україні проросійських бойовиків / фото facebook.com/SecurSerUkraine

В Україні засуджено ще війсьмох бойовиків, які штурмували Бахмут і розвідували позиції Збройних сил України на Херсонщині.

Як повідомляє Служба безпеки України, зібрано "обґрунтовані докази вини" щодо учасників окупаційних угруповань країни-агресора, які потрапили в полон українських захисників під час бойових зіткнень на східному та південному фронтах.

За матеріалами СБУ суд призначив загарбникам від 8 до 15 років ув'язнення. Зокрема, серед засуджених - помічник гранатометника так званого "батальйону прізрак".

Відео дня

З 2014 року він воював проти сил АТО, після повномасштабного вторгнення штурмував міста в Донецькій та Луганській областях, а під час однієї з ворожих наступальних операцій зловмисник потрапив у полон поблизу Бахмута.

Також в СБУ розповіли, що тюремні строки отримали двоє бойовиків зі складу 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ, які разом із іншими окупантами чергували на російських блокпостах у захоплених містах Донеччини, проводили артобстріли позицій українських військ на території регіону.

Ще один засуджений зловмисник - мав завдання виявляти безпілотні літальні апарати Сил оборони на тимчасово окупованій території Луганщини.

"До 15 років ув’язнення також засуджено бойовика, який на початку повномасштабного вторгнення перебував у тюрмі на території тимчасово захопленої частини Донеччини. Згодом загарбники запропонували йому "амністію" за умови вступу до 100-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. Упродовж 20 днів колишній в’язень брав участь у штурмі Бахмута і потрапив там у полон", - повідомили в спецслужбі.

Бойовики отримали від 8 до 15 років ув'язнення / фото t.me/SBUkr

Крім того, реальний термін ув’язнення отримав мешканець Херсонщини, який у перший день повномасштабного вторгнення добровільно перейшов на бік ворога.

Спільно з російськими військовими з 56-го полку повітряно-десантних військ РФ він збирав розвіддані про переміщенням підрозділів ЗСУ на південному напрямку.

Також на Полтавщині за матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено двох мешканців Горлівки, які напередодні 24 лютого минулого року добровільно вступили до лав окупантів, а потім брали участь у штурмі населених пунктів Донеччини.

"На підставі зібраних доказів цих та інших зловмисників суд визнав винними за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконному збройному формуванні, створеному на тимчасово окупованій території), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях)", - зазначили в СБУ.

Суди над російськими злочинцями

Як повідомляв УНІАН, в Україні судитимуть підполковника, двох сержантів та рядового 64-ої окремої мотострілецької бригади 35-ої загальновійськової армії РФ, які катували мешканців Бучі та імітували їх страту.

Також за вбивство та імітацію страти мирних жителів Київщини судитимуть заступника командира бойової машини ЗС РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: