Окупаційна влада розпочала вручення повісток про мобілізацію / фото ua.depositphotos.com

На Запоріжжі та Херсонщині чоловікам, які отримали російські паспорти, вручають повістки про мобілізацію до російської армії.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

"В Запорізькій та Херсонській областях чоловікам призовного віку, що відмовились від українського громадянства та отримали паспорти Російської Федерації, окупаційна влада розпочала вручення повісток про мобілізацію", - зазначили у Генштабі.

Відео дня
Рашисти змушують людей голосувати на "референдумі" / фото СтратКом ЗСУ

Окрім цього у мережі вже з'явилися фото листування, у якому чоловік з окупованої території розповідає своїй дружині, що рашисти змушують людей голосувати на "референдумі". Після цього росіяни видають чоловікам паспорти та одразу видають повістки. Проголосувати проти "референдуму" неможливо, адже озброєні рашисти дивляться, що пишуть люди.

 Чоловікам, які отримали російські паспорти, вручають повістки / фото СтратКом ЗСУ

Мобілізація в РФ: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, які перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб. У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що під час першої хвилі мобілізації в Росії можуть призвати тільки 40-50 тис. резервістів, тому що на більшу кількість банально не вистачить екіпірування.

У британській розвідці проаналізували ситуацію та зазначили, що країні-агресорці буде потрібно вирішувати логістичні та адміністративні проблеми, щоб зібрати 300 тис. військових, які навряд чи стануть боєздатними протягом місяців. Експерти зазначають, що навіть ця обмежена мобілізація буде дуже непопулярною серед частини російського населення, і Путін бере на себе значний політичний ризик в надії створити необхідну бойову міць. Також наголошується, що цей крок фактично є визнанням, що Росія вичерпала запас добровольців, які готові воювати в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: