Морпіхи показали застосування американського міномета М224 / скрін відео

Збройні сили України продовжують отримувати зброю від міжнародних партнерів. Так, морські піхотинці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського продемонстрували ефективне застосування американського міномета М224 на полі бою.

Відео опублікували у Facebook Міноборони України.

"Наші воїни стоять на захисті демократичних цінностей усього вільного світу! Вдячні партнерам за підтримку та очікують зброю та техніку для ще ефективнішого протистояння загарбникам", - йдеться у підписі до відео.

Зазначимо, M224  американський легкий 60-мм гладкоствольний, дульнозарядний, з великим кутом обстрілу міномет, що перебуває на озброєнні армії та Корпусу морської піхоти США:

  • має удосконалений ствол та приціл для стрільби вночі;
  • до боєкомплекту входять оперені осколкові (осколково-фугасні), освітлювальні, димові, практичні (навчальні) міни;
  • особливість нових мін – електронно-механічний підривач; крім того, можливе використання і старих мін;
  • його максимальна дальність стрільби – 3 500 м.

Варто нагадати, що 36-та окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського - з’єднання морської піхоти України. Сформована у 2015 році на базі військових частин, виведених з окупованого Криму. 2019-го року бригада названа на честь контрадмірала Михайла Білинського, який був організатором та командиром Дивізії морської піхоти Директорії УНР за часів української революції початку XX ст.

13 квітня в результаті вторгнення Росії підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти зуміли з’єднатися з силами полку "Азов" на території металургійного комбінату Азовсталь та продовжити оборону заводу.

Вас також можуть зацікавити новини: