ЗМІ підрахували, скільки вертольотів втратила Україна під час польотів до 'Азовсталі'

Під час авіапрориву до заводу "Азовсталь" у Маріуполі Збройні сили втратили щонайменше три гелікоптери, якими намагалися доставити медикаменти та боєприпаси.

Про це йдеться у матеріалі видання "Українська правда" з посиланням на поінформовані джерела.

Оскільки на той час Маріуполь був оточений російськими окупантами, залишався лише варіант доставки медикаментів та всього необхідного з повітря. Для польотів задіяли армійські вертольоти Мі-8. 

Відео дня

Як стверджує УП, усього було 7 вертольотних місій до "Азовсталі". Гелікоптери підіймали у повітря вночі, вони летіли на малих висотах й маршрутами для обходу ППО.

Журналісти дізналися, що під час таких місій Україна втратила три гелікоптери: на п'ятому польоті вертоліт збили, коли група поверталася з Маріуполя.

"На сьомому заході так само на зворотному шляху одна вертушка загорілась і впала на окупованій території. Тоді з Дніпра підняли інший вертоліт, рятувальний, щоб витягнути тих, хто вижив. Але його уже чекала засідка, і з ПЗРК цей вертоліт збили. Так вони там тепер і лежать вдвох, як в кіно – один біля одного", - йдеться в матеріалі.

Раніше президент України Володимир Зеленський вперше розповів, як українські льотчики намагалися долетіти до "Азовсталі" для допомоги військовим. Це відбувалося за відсутності повітряних коридорів, за роботи потужної протиповітряної оборони окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: