Бойовики 11 разів обстріляли українських військових / фото УНІАН

Протягом минулої доби, 30 вересня, зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

"Вогонь зі стрілецької зброї ворог відкривав поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомета - неподалік Новотроїцького. Біля Новоолександрівки противник провокував наших військових зі стрілецької зброї. На ділянці поблизу Золотого три рази вів вогонь зі стрілецької зброї та підствольного гранатомета, а неподалік Хутора Вільний двічі у вечірній час застосував ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. Окрім того, у районах населених пунктів Зайцеве, Миронівський, Новотошківське противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Внаслідок пострілу з підствольного гранатомета один український військовий отримав осколкове поранення.

"Воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого - задовільний", - йдеться в повідомленні.

З початку поточної доби, 1 жовтня, бойовики один раз обстріляли українських військових.

"Ворог відкрив вогонь поблизу Станиці Луганської з автоматичного станкового гранатомета. Військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств продовжують локалізувати пожежі, спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль", - повідомили в штабі ООС.

Загальна площа загоряння становить більше ніж 85 гектарів. До ліквідації пожеж на Луганщині залучено 450 військових Збройних Сил України та виділено понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки.

Читайте такожОбстріли проросійських бойовиків спровокували пожежу на Луганщині

"На поточний момент вже вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотене та Сєвєродонецьк. Боротьба із вогняною стихією триває поблизу населених пунктів Новоолександрівка та Кряківка. На ділянках між населеними пунктами Половинкине – Байдівка та Артема – Малинове – Піщане військовослужбовці Збройних Сил України разом з представниками ДСНС відрізають шляхи поширення вогню до осель місцевих мешканців", - розповіли в штабі.

Утім, через сильний поривчастий вітер вогонь дістався до помешкань мирних мешканців. У населених пунктах Трьохізбенка, Кряківка та Муратове вогнем знищено десятки житлових помешкань та господарських будівель. Зважаючи на обставини, проведено евакуацію місцевих жителів

Перемир'я на Донбасі

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Російські окупанти час від часу здійснюють поодинокі неприцільні постріли, які, за оцінкою штабу ООС, мають провокативну мету.