Ілюстрація REUTERS

Бойовики передали з окупованого Донбасу на підконтрольну уряду України територію тіло ще одного загиблого військовослужбовця Збройних сил України.

Читайте такожСили ООС помстилися за вбивство побратима: мінус один окупант, ще двоє пораненіПро це повідомив штаб операції Об’єднаних сил на сторінці у Facebook.

«Сьогодні, 21 липня, представники російсько-окупаційних військ передали ще одне тіло полеглого захисника на підконтрольну уряду України територію. Наразі особу загиблого не ідентифіковано. Ймовірно, це – третій військовослужбовець, якого до цього часу вважали пораненим після цинічного вбивства морських піхотинців 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області», - зазначили в штабі.

Відео дня

Також повідомляється, що після проведення процедури упізнання, завершення судово-медичної експертизи та оформлення відповідних документів силами пошукової групи «Евакуація 200» тіло доправлять до місця поховання. Про дату поховання героя буде повідомлено додатково.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня в районі Зайцевого бойовики окупаційних військ із засідки обстріляли групу українських військових, які здійснювали евакуацію тіла загиблого бійця ЗСУ.

Внаслідок ворожого вогню загинув військовий медик, один військовослужбовець дістав поранення, ще один контузію.

Вбитого, якого намагалася евакуювати група, забрали підконтрольні Росії бойовики.

15 липня бойовики окупаційних військ повернули тіло українського військового, загиблого внаслідок обстрілу в районі Зайцевого.

17 липня російсько-окупаційні війська на Донбасі передали українській стороні неідентифіковане тіло.

20 липня в штабі ООС повідомили, що результати ДНК-експертизи підтвердили, що передане неідентифіковане тіло належало вбитому 13 липня медику.