Роб Бауер вказав на важливі факти щодо війни в Україні / колаж з фото УНІАН та скріншоту

Триває повномасштабна війна в Україні, і те, що українська держава все ще незалежна, і її захисникам вдалося повернути половину земель, захоплених росіянами у 2022, - це вже чудовий факт.

У західних державах були "занадто оптимістично" налаштовані щодо ходу протистояння в Україні торік, а тепер необхідно бути обережними, щоб не впадати в надмірний песимізм у поточному, публікує думку голови Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера Financial Times. За його словами, на Заході вважали, що українські воїни здобудуть перемогу, якщо отримають підготовку й потрібні боєприпаси.

"Сам факт, що Україна все ще є суверенною країною, і що українці повернули собі 50% того, що росіяни забрали у 2022 році, є чудовим", - підкреслив офіцер Альянсу.

Відео дня

Коли закінчиться війна в Україні та як - прогнози, які варто прочитати

Видання Business Insider опублікувало чотири можливі варіанти завершення повномасштабного протистояння українців проти росіян - Україна витримує, росіяни перемагають, укладається мирна угода, росіяни застосовують ядерну зброю.

Варто зазначити, що Київ проти переговорів з супротивником на його умовах. Україна хоче повернути під свій контроль всі території, які захопили росіяни, і продовжить боротися за вихід на свої кордони станом на 1991 рік.

У січні 2024 року під час несподівану візиту в Київ британський прем'єр Ріші Сунак поділився думкою, що війна проти росіян буде довгою, але українці здобудуть перемогу. Президент Володимир Зеленський зазначав, що громадянам України потрібно протриматися ще цей рік.

Вас також можуть зацікавити новини: