ЗСУ продовжують контрнаступ / фото УНІАН

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко пояснив, що саме зараз відбувається у Запорізькій області, яка є одним з напрямків контрнаступу ЗСУ.

Для прикладу він навів ситуацію зі звільненням Херсона у 2022 році. Коваленко пояснив, що згідно з офіційною інформацією, наказ про розробку плану з "деокупації півдня України" надійшов від президента Зеленського 10 липня, але сам процес почався в травні, а ось його інтенсифікація відбулася саме в липні, коли були нанесені перші удари по мостах.

"Отже, старт - травень, інтенсифікація - липень, задіяння основних сил - 29 серпня, підготовка російської громадської думки до неминучої втечі з Херсона - жовтень, звільнення Херсона - 11 листопада", - деталізував експерт.

"А тепер, просто накладіть сценарій звільнення правобережної Херсонщини на ті процеси які зараз відбуваються в Запорізькій області. Точно так само як рік тому, ми починаємо з розвідки боєм і продовжуємо просуванням вглиб першої лінії оборони. Потім... Мости", - пояснив аналітик.

Він зазначив, що щось трапляється з Кримським мостом, Чонгарськими мостами і це лише прелюдія. "Попутно, буденно і рутинно щодня горять склади з БК, ПММ, підривається МТО, порушується постачання передових підрозділів і їх управління, просідає логістика", - звернув увагу на деталі експерт.

"Виходячи з усього вищевикладеного можна зробити цілком реалістичні прогнози, в яких будуть послідовно фігурувати вересень, жовтень і листопад", - підсумував Коваленко.

Контрнаступ ВСУ

ЗСУ розпочали контрнаступ на початку літа і майже відразу ж звільнили сім населених пунктів. Після цього наступ сповільнився через те, що окупанти замінували кожен клаптик землі. При цьому західні партнери України вказують, що контрнаступ хоча і повільний, але вельми успішний.

Вас також можуть зацікавити новини: