РФ може готуватися до нового "жесту доброї волі", вважає експерт / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що Росія вдається до ядерних погроз, коли не має жодних успіхів на фронті та зазнає поразки. Останні заяви Кремля можуть свідчити про підготовку нового "жесту доброї волі".

В ефірі телеканалу FREEДОМ експерт зазначив, що Росія шантажувала Україну та світ Чорнобильською АЕС під час контрнаступу українських військ на Північному плацдармі: у Чернігівській, Сумській та Київській областях. Такі ж погрози лунали під час звільнення Харківщини та частини Херсонської області. Тоді Кремль намагався шантажувати Запорізькою АЕС та просував заяви про підготовку України до застосування "брудних" бомб.

За словами Коваленка, російська сторона нагнітала загрозу використання ядерної зброї в періоди, коли назрівали події, які РФ не могла контролювати. Зокрема, коли ворогу доводилося йти на "жести доброї волі". 

Відео дня

"Ось і зараз, я розумію, що передчуваючи черговий "жест доброї волі", досить серйозний, який повинна буде зробити російська окупаційна армія, Кремль активізує вже заїжджений наратив про використання і поширення ядерної зброї", – резюмував він.

Ядерні погрози Росії

25 березня стало відомо, що РФ збирається розмістити ядерну зброю на територію Білорусі. Зокрема, за словами російського диктатора Володимира Путіна, 1 липня закінчиться будівництво сховища для ядерної зброї в країні. Він зазначив, що Лукашенку передадуть один ОТРК "Іскандер".

На ці слова відреагували і в США. Сенатор Республіканської партії Джим Ріш закликав президента США Джо Байдена надати Україні у відповідь на погрози Кремля далекобійне озброєння та касетні боєприпаси. 

Водночас 29 березня РФ вивела на командно-штабне навчання ядерний комплекс "Ярс", оснащений міжконтинентальною балістичною ракетою.

Вас також можуть зацікавити новини: