Фінляндія готує черговий пакет допомоги ЗСУ / фото REUTERS

Прем’єр Фінляндії Петтері Орпо розповів, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це Орпо повідомив на прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Зеленський розповів, що сьогоднішній візит фінського прем’єра був "змістовним та корисним". Зокрема, лідери держав обговорили ситуацію на полі бою, безпекову та гуманітарну співпрацю між країнами, а також пріоритетні для України позиції у наступних пакетах допомоги від Фінляндії.

Відео дня

"Ми займаємося підготовкою аналогічного за розміром до попередніх 18-го пакету. Туди входитиме важке озброєння, боєприпаси до неї та інші дуже потрібні матеріали", - зазначив Орпо.

На уточнююче запитання щодо конкретики фінський прем’єр зауважив, що "варто почекати ще два дні" і деталі стануть відомі.

Нагадаємо, це друга зустріч Зеленського та Орпо. До цього лідери держав зустрічалися у Гельсінкі під час травневого візиту до Фінляндії президента України.

Допомога Фінляндії

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Фінляндія надала Україні військової та гуманітарної допомоги на близько 1,7 млрд євро, з яких 1,2 млрд євро - на оборону.

Фінляндія також є однією із понад 20 країн, які доєдналися до ухваленої у липні країнами G7 декларації про безпекові гарантії для України.

Вас також можуть зацікавити новини: