Військовий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку / фото ua.depositphotos.com

Місто-фортеця Бахмут Донецької області продовжує перебувати під українським прапором. Попри надвзичайно складну ситуацію, наші захисники тримають місто та мають деякі успіхи на тому напрямку.

Військовий Петро Волощенко (Стоун) в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів, що ситуація на Бахмутській дузі надзвичайно складна.

"Попри російську пропаганду, Збройні Сили України тримають місто. Бахмут перебуває під українським прапором, підступи до міста залишаються доступними українським захисникам. Наші хлопці мали успіхи у районі Хромового та Оріхово-Василівки", – зазначив він.

Відео дня

Військовослужбовець наголосив, що українські захисники дають відсіч окупантам не лише в самому Бахмуті.

"Даємо відсіч і бій на південному сході та в самому Бахмуті, а це найтяжча ділянка фронту. Ворог намагається прорватися до центра міста, в місті діють ворожі ДРГ. Бахмут перетворився на поле бою, де ми утилізовуємо противника", – наголосив військовий.

Бої за Бахмут: актуальні новини

Власник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, бойовики якої вже декілька місяців штурмують Бахмут, заявив, що "юридично" місто перебуває під контролем РФ, а прапорт РФ нібито підняли над адміністрацією. Водночас про повне захоплення українського міста не йшлося.

Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий прокоментував ці слова, зазначивши, що російський прапор окупанти підняли "над якимось туалетом". За його словами, російські війська дуже далекі від захоплення Бахмута.

Командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський також підтвердив, що Бахмут залишається під контролем ЗСУ. Він додав, що фейками про чергове захоплення міста ворог намагається приховати той факт, що слабшає.

Вас також можуть зацікавити новини: