Окупанти готуються переходити до оборони, вважає Мусієнко / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Наступ російських окупаційних військ сповільнюється, вже скоро вони будуть переходити в оборону. Зараз ворог зосередив свої зусилля і за інерцією продовжує атакувати на Марʼїнському, Авдіївському та Бахмутському напрямках.

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, російськи загарбники також відновили активні наступальні дії під Вугледаром Донецької області. Водночас ні на Лиманському, ні на Куп’янському напрямках успіхів у росіян немає.

Відео дня

"Ну і, власне, ресурс вичерпується, закінчується наступальний потенціал, який російські війська готували до цього наступу. Далі вони переходитимуть в оборону, до чого вони інтенсивно готуються з початку квітня", – наголосив експерт.

Прогнозуючи подальший розвиток подій на фронті Мусієнко зауважив, що Бахмут уже став пасткою для окупантів, хоча самі загарбники готували там пастку для ЗСУ. Натомість Україна виконує колосальне завдання – з одного боку стримує наступ ворога, а з іншого боку – зберігає резерви, які знадобляться в майбутньому.

"І це вже пастка для російських військ, бо вони вже почали перекидати туди десантників, піхоту тощо… Російські війська намагаються якимось чином цю ситуацію виправляти, звідси з’явилася і Мар’їнка як додатковий напрямок. Вони хочуть розтягувати нашу лінію оборони, але ресурсів не так багато. Тому вони вже у пастці українських військ", – резюмував він.

Війна в Україні: актуальні новини

Росіяни намагаються підготуватися до майбутнього контрнаступу ЗСУ. Як зазначив речник Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Збройних Сил України Олексій Дмитрашковський, ворог помітно панікує. Зокрема, окупанти переполошилися на Запорізькому та Донецькому напрямках. 

Гаряче зараз і в Бахмуті. Українські воїни тримають оборону міста-фортеці та завдають ворогові нищівних втрат. За словами командувача Східного угруповання військ генерала-полковника Олександра Сирського, зусиллями українських захисників вдалося виснажити найманців російської ПВК "Вагнер".  

Крім того, Україна повернула додому 100 полонених. Серед них – воїни, що боронили Маріуполь та Гостомель. Деякі люди мають серйозні поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: