ЗСУ виявилися Росії не по зубах / t.me/V_Zelenskiy_official

Шалений опір українців повністю поламав прийняту в Росії військову доктрину і загрожує розгромом самої російської армії вже в найближчі місяці. Про це заявив колишній командувач Сухопутними військами Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак в інтерв'ю виданню rp.pl.

Він зазначив, що росіяни не можуть впоратися з українською обороною і не можуть реалізувати свою військову доктрину, яка передбачає прорив фронту на обраному напрямку з подальшим введенням в цей пролом великих маневрених сил. 

"На жодному напрямку росіяни не досягли успіху. Їхня доктрина опинилася в руїнах. Російські прориви в українській обороні незначні, в оперативному масштабі – їх немає", – заявив генерал.

Відео дня

На думку Скшипчака, в найближчі 2-3 місяці російська армія "втратить здатність робити будь-які дії" в наступі.

"Все, що могли, [росіяни] вже мобілізували, направили в частини, добудували, заповнили втрати, але зараз і це витрачено", – зазначає генерал.

При цьому Скшипчак не вірить, що нова мобілізація допоможе Росії виправити ситуацію, оскільки на це у неї вже немає ресурсів, в тому числі підготовлених кадрових військовослужбовців. 

Війна в Україні - поточна ситуація

Бахмут залишається найгарячішою точкою фронту. Однак ситуація в ньому не цілком зрозуміла для зовнішніх спостерігачів. За оцінкою американського Інституту вивчення війни, ЗСУ почали плановий відхід з міста, щоб уникнути оточення. Проте New York Times News пише, що ЗСУ навпаки пішли в контратаку на цій ділянці і відкинули окупантів.

На цьому тлі відбулося засідання Ставки верховного Головнокомандувача. За підсумками наради було ухвалено рішення продовжувати оборону Бахмута.

Однак на інших ділянках фронту бої також тривають, хоч і не настільки масштабні. Наприклад, ще однією точкою постійної "м'ясорубки" є Мар'їнка. Там російська піхота "згорає, як солома в печі".

Вас також можуть зацікавити новини: