Українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника на Херсонщині / фото mil.gov.ua

Російські окупаційні війська зазнали значних втрат на Херсонщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує зазнавати втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Протягом доби, у Донецькій області, воїни територіальної оборони Збройних Сил України збили вертоліт Мі-35М. Є успіхи і на Запоріжжі. На Херсонщині у ворога значні втрати у живій силі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

На Південнобузькому напрямку ворог застосовував ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Кульбакіно, Миколаївка, Степова Долина, Мурахівка, Новопавлівське, Шевченкове, Зоря, Партизанське, Квітневе, Новогригорівка, Киселівка, Князівка, Осокорівка, Лупареве та Посад-Покровське.

Контрнаступ на Херсонщині

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські Збройні сили здійснюють тиск на окупантів на півдні, метою якого є звільнення Херсона.

На Херсонщині українські захисники здійснюють наступ за трьома напрямками. Днями від російських окупантів було звільнено селище Таврійське.

14 червня було оприлюднено відео, яке записав український захисник в 10 км від Херсона.

За даними аналітиків Sky News, українська армія успішно просувається до окупованого Херсону. На деяких ділянках фронту українські сили досягли ударної відстані до ключових населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: