Сергій Філімонов - командир "Вовків Да Вінчі" / колаж УНІАН, фото facebook.com/ab3.army, кадр з відео

За два роки війни характер бойових дій на фронті значно змінився, а російська армія стала діяти ефективніше. Таку думку висловив командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов в інтерв'ю LIGA.net.

"У 2022 році, коли я вперше заїхав у Харківську і Донецьку області, я думав: ого, жорстко - літаки, артилерія, танки, велика кількість піхоти, ворожа розвідка, прилітають ракети по штабах. Тепер же можливість повернутися в літо 2022-го була б приємна. Ми з хлопцями із задоволенням увірвалися б на будь-яку ділянку фронту і показали дуже крутий результат", - каже Філімонов.

Він зазначив, що у 2022 році російські солдати ще не знали місцевості і змушені були орієнтуватися за топографічними картами. При цьому рівень володіння зброєю, зокрема тактика застосування БпЛА, тоді у росіян був на низькому рівні. На думку Філімонова, росіяни досить швидко вчаться на помилках, зокрема на наших.

Відео дня

За словами командира "Вовків Да Вінчі", змінився загалом і характер бойових дій. Зокрема, тепер небезпечна зона починається не в районі перших окопів, а за півтора-два кілометри до "нуля" - насамперед через FPV-дрони, "скиди" та постійні обстріли.

"Ми воюємо проти армії з безмежним гаманцем", - підкреслив боєць.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, середній російський солдат помітно змінився за два роки війни і вже мало схожий на мем про "чмоню". За словами бійців ЗСУ, рівень забезпечення і підготовки російських солдатів значно покращився порівняно з першими місяцями повномасштабної війни.

Крім того, генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос раніше зазначав, що саме недооцінка противника стала однією з причин того, що літній контрнаступ провалився. За його словами, українське командування і влада занадто повірили в міф про "чмобіків".

Вас також можуть зацікавити новини: