Роман Світан прокоментував просування ЗСУ в районі Горлівки / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Українським військовим вдалося відбити позиції в районі Горлівки Донецької області. Про які ділянки йдеться, на даний момент визначити складно.

"Захід і північний захід Горлівки – це частина териконів, частина промпідприємств. Який саме терикон або яке саме підприємство в даний момент взято нашими військами під контроль, складно визначити з різних причин, одна з яких – це якраз спроба приховати такого роду дії. Росіяни контролюють висоти самої Горлівки", – пояснив в ефірі "24 каналу" військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. 

За його словами, географія цього міста така, що там дуже багато висот. Перепад становить 100-150 метрів. Центр та північ Горлівки – це висота, і саме туди прагнуть українські військові, вважає Світан.

Відео дня

"Горлівку ніхто не забув. Рух йде по всій лінії фронту, саме позитивна динаміка – і південніше Бахмута, і Горлівка. Якщо буде така можливість, є доцільність північ, північний захід Горлівки взяти під контроль. Це панівна висота. Далі вже можна буде розвивати певні наступальні дії, як мінімум – у бік Сіверська, Лисичанська, Попасної. Це один з оптимальних варіантів. До речі, в той самий Бахмут з Горлівки можна буде йти, щоб прикрити ті населені пункти, які ми вже звільнили", – констатував він. 

Війна в Україні: важливі новини

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста. 1 лютого росіяни вдарили по Бериславу Херсонської області, вбивши іноземних волонтерів. Загинули двоє громадян Франції, ще троє іноземців отримали легкі травми. 

Тим часом ГУР МО атакувало російський катер "Івановєц" морськими дронами. Судно було знищено. У ВМС ЗСУ відзначили, що такий проект катерів більше не будується – в Чорноморському флоті їх було тільки три. 

Вас також можуть зацікавити новини: