Сили оборони завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

На півдні триває контрбатарейна боротьба та відбиття штурмів російських окупантів, які змінили тактику на лівобережжі Херсонщини.   

Як повідомили у Силах оборони півдня України, на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 4 штурми, але успіху не мали. При цьому на лівобережжі Дніпра Херсонщини загарбники дещо змінили тактику дій й намагалися атакувати ЗСУ більшою кількістю дрібніших штурмових груп.

"Вісім таких спроб нарахували наші підрозділи й всі переконливо відбили. Зазнавши втрат, ворог змушений був залишками далеко не всіх груп повернутися на вихідні позиції... Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах", – наголошують у ЗСУ.

Відео дня

Загалом протягом доби отримано підтвердження, що на зазначених двох напрямках поменшало на  93 окупанти та 34 одиниці озброєння та військової техніки. Зокрема, агресор втратив дві реактивні системи залпового вогню "Град", зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", 9 гармат, 5 мінометів, автоматичний станковий гранатомет, 9 одиниць автобронетехніки, станцію радіоелектронної боротьби, розвідувальний БпЛА "Суперкам". Також на брухт пущено комплекс відеоспостереження "Муром-М", 2 камери відеоспостереження, аерофотостанцію та човен.

"Знищено польовий склад боєкомплекту та 2 ворожі фортифікаційні споруди", - розповіли військові.

Водночас окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, а на Оріхівському напрямку ще й завдають авіаційних ударів – за бойову добу ворог завдав 3 такі удари із застосуванням 7 керованих авіабомб.

Загарбники проводять інтенсивну аеророзвідку - в зазначеній операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 95 розвідувальних дронів. Також ворог застосовує велику кількість ударних дронів різних типів, тероризуючи населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей. Зокрема, агресор направив проти мирних людей  281 FPV-дрон, 2 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА різних модифікацій 120 осколкових боєприпасів.

"Ворожі війська вдарили з артилерії 2 рази по Херсону. Також обстріляні Антонівка, Садове, Кізомис, Токарівка, Велетенське, Томина Балка, Берислав, Зміївка, Тягинка та Михайлівка. Внаслідок загинула цивільна особа, пошкоджено багатоповерхівку, приватні житлові будинки, господарську будівлю та газогін", - йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині російська армія з мінометів обстріляла акваторію Очаківської громади, на Дніпропетровщині з артилерії - Нікополь та Червоногригорівську громаду, де пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, парник, гаражі, цивільні автомобілі, газогін та лінії електропередачі.

На Запоріжжі ворожою артилерією обстріляні Мала Токмачка, Малинівка, Роботине, Новоандріївка, Левадне, Гуляйполе та Вербове. Внаслідок артилерійських обстрілів пошкоджено житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

Нагадаємо, вчора, 2 квітня, у Силах оборони півдня повідомили, що на лівобережжі Дніпра, на Херсонщині та на Оріховському напрямку, за останню добу російська армія вдвічі збільшила кількість штурмів. Зокрема на Оріхівському напрямку російські окупаційні війська здійснили 4 штурми: по 2 в районах Малої Токмачки та Старомайорського. На лівобережжі Дніпра, на Херсонщині, окупанти спромоглися на 4 штурми. Зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: