В Україні триває віійна  / фото 10 окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс»

На лівобережжі Дніпра, на Херсонщині та на Оріховському напрямку, за останню добу російські загарбники вдвічі збільшили кількість штурмів.

"У нашій операційній зоні триває відбиття атак та контрбатарейна боротьба, спрямована на зменшення бойового потенціалу ворога. На Оріхівському напрямку російські окупаційні війська здійснили 4 штурми: по 2 в районах Малої Токмачки та Старомайорського… На лівобережжі Дніпра, на Херсонщині, окупанти спромоглися на 4 штурми. Зазнавши втрат, відійшли на свої вихідні позиції", - розповіли у Силах оборони півдня України.

Протягом останньої бойової доби ЗСУ отримали підтвердження про те, що загалом (під час штурмів та вогневого ураження, завданого  українцями) на двох напрямках  -  Оріхівському та Херсонському – противник втратив вбитими та пораненими 126 солдатів та 57 одиниць озброєння й військової техніки. Зокрема, з ладу виведено 2 танки, 22 одиниці автобронетехніки, 22 артилерійських системи, 2 БпЛА, радіолокаційну станцію, комплекс дальнього візуального спостереження, 6 аерофотостанцій та човен.

Відео дня

Наразі кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні, російські ракетоносії продовжують переховуватися у пунктах базування.

Водночас протягом бойової доби противник атакував Запоріжжя балістикою та здійснює інтенсивну розвідку.

"В операційній зоні виявлено проліт понад 180 розвідувальних БпЛА", - підкреслюють у ЗСУ.

Також окупанти завдали 4 авіаційні удари чотирма керованими авіабомбами та понад десятком некерованих ракет на Оріхівському та Херсонському напрямках.

Продовжуючи терор жителів прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, агресор застосував 245 FPV-дронів, 15 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА різних модифікацій понад 170 осколкових боєприпасів.

"На Херсонщині ворожі війська 4 рази вдарили з артилерії по обласному центру, тричі - по Антонівці та двічі - по Кізомису. Також під обстрілами опинились Львове, Янтарне, Садове, Дніпровське та Берислав. Дві цивільні особи, які отримали поранення під час артилерійського обстрілу, звернулися до лікарні за медичною допомогою. Пошкоджено багатоповерховий будинок, кілька приватних житлових будинків, господарчу споруду та газогін", - йдеться у повідомлені.

Аналогічні обстріли були на Запоріжжі – російська артилерія завдала ударів по населених пунктах Гуляйполе, Мала Токмачка, Роботине, Левадне, Оріхів та Новояковлівка. Пошкоджено декілька житлових будинків, господарчу споруду та багатоповерхову будівлю.

На Миколаївщині зафіксовано 3 ворожих артилерійських обстріли: два - по Куцурубській громаді та один - по Очаківській, на Дніпропетровщині – по Нікополю, Мирівській та Червоногригорівській громадах. Пошкоджено приватні будинки, гаражі, лінія електропередач.

Бої на півдні - що повідомлялося

Вчора у ЗСУ повідомили, що протягом останньої (на той момент) бойової доби на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 2 штурми, на лівобережжі Дніпра Херсонщини наважились також на 2 штурми. Однак атаки виявилися невдалими - зазнавши втрат, противник відійшов на свої вихідні позиції.

Загалом за добу отримано підтвердження про те, що на зазначених напрямках через невдалі штурми та вогневе ураження по позиціях поменшало на 156 окупантів та 42 одиниці озброєння та військової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: