Росіяни атакують мирні міста на півдні / фото поліції

На двох напрямках, завдяки роботі ЗСУ, за добу поменшало на понад півтори сотні російських окупантів.    

Як повідомляють у Силах оборони півдня, за останню бойову добу на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 2 штурми, на лівобережжі Дніпра Херсонщини наважились також на 2 штурми. Однак атаки виявилися невдалими - зазнавши втрат, противник відійшов на свої вихідні позиції.

Загалом за добу отримано підтвердження про те, що на зазначених напрямках через невдалі штурми та вогневе ураження по позиціях поменшало на 156 окупантів та 42 одиниці озброєння та військової техніки. Зокрема, росіяни втратили 11 гармат, станковий протитанковий гранатомет, 26 одиниць автобронетехніки, 2 розвідувальні БпЛА та 2 пункти управління БпЛА.

Відео дня

Водночас протягом бойової доби ворог кілька разів атакував Херсонщину балістикою. Внаслідок одного з ударів поранено подружжя, що поралось на городі: чоловік в лікарні помер, стан його дружини медикам вдалось стабілізувати. Пошкоджено приватний будинок та газопровід.

Також окупанти завдали 6 авіаційних ударів, застосувавши 7 керованих авіабомб та близько трьох десятків некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку.

Проти населення прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей російські терористи застосували 195 FPV-дронів, 12 ударних БпЛА типу "Ланцет" та скинули з БпЛА різних модифікацій 178 осколкових боєприпасів. Наприклад, на Херсонщині внаслідок застосування FPV-дрону пошкоджено стільникову вежу та насосну станцію.

Росіяни атакують мирні міста на півдні / фото ДСНС

Окрім того, на Херсонщині ворожі війська по 2 рази вдарили з артилерії по обласному центру, Кізомису, Білозерці, Антонівці. Обстріляні Берислав, Золота Балка, Інженерне, Кізомис, Понятівка, Нововоронцовка, Червоний Маяк, Качкарівка, Софіївка та Придніпровське. Внаслідок поранено місцевого жителя, пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки, газогін, гараж та цивільні автомобілі.

На Дніпропетровщині ворог обстрілював артилерією Нікополь, Марганецьку, Покровську та Мирівську громади - пошкоджено адмінбудівлі, крамниця, приватні будинки та господарські споруди. На Запоріжжі обстріляні Мала Токмачка, Малинівка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка, Левадне та Гуляйполе. Внаслідок поранено цивільну особу, пошкоджено житлові будинки та об’єкти інфраструктури.

Також йдеться, що кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях зараз відсутні. Ракетоносії перебувають в пунктах базування.

Нагадаємо, раніше, за попередню бойову добу, на Оріхівському та Херсонському напрямках Сили оборони скоротили російську армію на 141 солдата. Також протягом доби на цих напрямках поменшало на 50 одиниць озброєння та військової техніки. 

Ворог здійснив 5 штурмів на Оріхівському напрямку, з яких 3 - в районі Роботиного, та 2 - в районі Старомайорського. На лівобережжі Дніпра було 2 штурми.

Вас також можуть зацікавити новини: