Аналітики розповіли про оборонні лінії окупантів / фото wikimedia.org

ЗСУ досягли меж наступної серії підготовлених російськими окупантами оборонних рубежів. Вони можуть бути слабкіше, ніж первинні комплекси російської оборони, але все ж являють собою серйозну проблему.

Про це йдеться у новому звіті аналітиків Інституту з вивчення війни (ISW). "Ряд оборонних позицій, через які зараз просуваються українські війська, складається з щільних шарів мінних полів і укріплень, для створення яких окупанти направили значні сили і техніку", - відзначили аналітики.

Вони уточнили, що ряд російських оборонних позицій, які зараз знаходяться перед ЗСУ, ймовірно, складаються з безперервного комплексу протитанкових ровів, "зубів дракона" і додаткових мінних полів. Саме за цим усім вже знаходяться російські бойові позиції. Цей алгоритм схожий на первинну російську лінію оборони. Однак, як вказали аналітики, розмір мінних полів в районі другої лінії оборони росіян залишається неясним. В Інституті допустили, що вони можуть бути меншими, щоб дати російським військам можливість відступити.

Відео дня

Крім того, ISW допустили, що друга серія оборонних позицій росіян може бути менш захищена, ніж позиції, які українські війська вже прорвали.

"Кожна з цих російських "ліній" являє собою ешелоновані оборонні позиції зі своїми передовими і тиловими позиціями, і важливо розрізняти тилові зони окремих російських оборонних позицій і російської оборони на півдні України в цілому", - відзначили аналітики.

При цьому в ISW відзначили, що російські оборонні "лінії" також є умовними в тому сенсі, що підготовлені окупантами позиції неоднакові по всьому фронту на півдні України і не повністю укомплектовані.

"На південь від нинішнього українського наступу є ряд додаткових підготовлених російських оборонних позицій, хоча російські війська зможуть повною мірою використовувати їх тільки в тому випадку, якщо у них буде  особовий склад і техніка для включення їх в злагоджені оборонні операції", - пояснили аналітики.

Ситуація на півдні України

Наприкінці липня CNN інформували про те, що захисники України впритул наблизилися до критичної ділянки в Запорізькій області. А потім стало відомо, що ВСУ звільнили Роботине в Запорізькій області. 

А 25 серпня глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що в Запорізькій області Сили оборони України прорвали першу лінію укріплень окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: