У Бахмуті тривають важкі бої / facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

ЗСУ продовжували наступальні дії на південному фланзі Бахмута, але не просунулися вперед.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту з вивчення війни (ISW). Аналітики зазначили, що окупанти продовжували обмежені контратаки в районі Бахмута і просунулися на північ від міста. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися на захід від Ягідного.

Також у звіті наводяться дані від російських воєнкорів про те, що окупанти провели успішні контратаки біля Кліщіївки і витіснили ЗСУ з кількох невказаних опорних пунктів, однак, як підкреслили аналітики ISW, візуального підтвердження цьому немає.

Відео дня

Крім того, в Інституті зазначили, що окупанти продовжували наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк, але підтверджених успіхів не домоглися. 

Щодо контрнаступу аналітики повідомили, що ЗСУ продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох напрямках фронту і просунулися на окремих ділянках. Кадри з геолокацією свідчать про те, що українські сили просувалися на північний схід від Работіно в західній частині Запорізької області.

Ситуація в Бахмуті

У місті і його околицях постійно йдуть бої. ЗСУ вже тривалий час домагаються успіхів у цьому районі. Як повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук, ВСУ відбили контратаки російських окупантів на Південному фронті. Також Сили оборони ведуть наступальні дії південніше міста Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: