На Миколаївщині та Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій / фото facebook.com / kbluchua

На Миколаївщині та Херсонщині знищено за минулу добу 23 окупанти, по два танки, БМП та ворожий склад боєприпасів.

Про це повідомляє у Facebook оперативне командування "Південь".

"Корабельне угруповання противника має перемінний склад, але у постійній готовності до нанесення ракетного удару перебувають щонайменше пів сотні ракет морського базування"- сказано в повідомленні.

Відео дня

В ОК "Південь" зазначають, що на Миколаївщині та Херсонщині ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі, але "ані атакувати, ані просунутись йому наші підрозділи не дозволяють". "Натомість, ефективним застосуванням ракетно-артилерійського озброєння знищено 23 рашисти, уражено 2 танки та 2 БМП, а також знищено ворожий склад боєприпасів на Херсонщині"- сказано в повідомленні.

Також зазначається, що по Одещині ворог знов здійснив ракетну атаку, однак оперативне і прицільне реагування підрозділів протиповітряної оборони нейтралізувало ракету.

Референдум у Херсоні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти планували на початку травня провести в окупованій Херсонській області референдум з проголошення так званої "ХНР".

7 травня Подоляк наголосив, що будь-які заяви Росії про "референдуми" та "народні республіки" - абсолютно нікчемні.

Він додав, для звільнення області буде вбито стільки російських військових, скільки буде потрібно для повної деокупації. 

Вас також можуть зацікавити новини:

Справу про держзраду Іллі Киви передали до суду

Угорщина підтримає членство України в ЄС – посол

Помер перший президент України Леонід Кравчук