Війна в Україні затягнеться на півроку-рік, припустив Геннадій Гудков / фото УНІАН, Сергій Ревера

Оголошена главою Кремля Володимиром Путіним "часткова" мобілізація в Росії може затягнути розв'язану проти України війну ще на півроку або навіть на рік.

Таку думку висловив колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю УНІАН.

"Я робив прогноз. Але я вважав, що безумство у нього не до такої міри, що він оголосить загальну мобілізацію. А мобілізація загальна насправді. "Часткова" – це просто жалюгідне виправдання, – упевнений він. – Якщо ми говорили до мобілізації, я б сказав, що все до квітня-травня закінчиться, але кидання нових людей у бій здатне продовжити війну ще як мінімум на півроку... Це може затягнутися навіть на рік".

При цьому Гудков припустив, на що розраховує Путін, затягуючи війну:

"Він розраховує на зміни, які можуть відбутися у західній коаліції. Він розраховує на те, що вичерпається терпіння українського народу, який знаходиться під бомбардуваннями, під ракетними обстрілами, у якого гинуть діти, гинуть жінки, гинуть просто люди, гинуть мирні, гинуть військові на полях битв. І Путін сподівається, що терпіння України, мужності і стійкості не вистачить. Він сподівається, що все-таки можуть статися якісь зміни, які ми зараз з вами передбачити не можемо. Він же мріє про мирний процес, але на умовах, коли 20% території України будуть захоплені та окуповані. Він же хоче всіх посадити за стіл і почати торгуватися, щоб з ним торгувалися".

Мобілізація в Росії

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію росіян.

За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, мобілізують всього 300 тисяч. Однак, ЗМІ дізналися, що Кремль планує набрати до 1,2 мільйона росіян.

Коли закінчиться війна в Україні: прогнози

Як розповів військовий експерт Олег Жданов, Путіну поставили умовний дедлайн закінчити війну в Україні до 15 листопада. У цей день на Балі повинен проходити саміт G-20.

Експерт упевнений, що війна в Україні не триватиме кілька років:

"Ресурс у Росії є... вони будуть воювати. Але чи буде ця війна тривати два-три роки? Думаю, що ні... Я думаю, навряд чи ця війна затягнеться на кілька років".

Російський опозиційний політик Ілля Пономарьов днями висловив упевненість, що проти Путіна все його найближче оточення.