ЗСУ відбили атаки противника в районах трьох населених пунктів / фото REUTERS

За минулу добу Збройні сили України відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у ранковому зведенні.

В повідомленні сказано, що на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Відео дня

"З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив понад 30 вильотів БпЛА", - зазначають в Генштабі.

Також повідомляється, що ворог продовжує спроби повної окупації Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій, а також намагається зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках. При цьому обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення, здійснює заходи щодо перегрупування своїх військ, постійно веде повітряну розвідку.

За минулу добу ворог завдав 8 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Внаслідок ударів російських військ постраждала інфраструктура більш як 40 населених пунктів.

Нагадаємо, ЗСУ за минулу добу завдали ударів по чотирьох опорних пунктах ворога та 15 позиціям зенітних ракетних комплексів.

Вас також можуть зацікавити новини: