В Маріуполі від початку повномасштабної війни загинули понад 20 тисяч мирних / фото ua.depositphotos.com

Від початку кривавої повномасштабної війни, розв'язаної Росією, понад 20 тисяч мешканців Маріуполя загинули. 

Про це в ефірі "Україна 24" повідомив мер міста Вадим Бойченко 

"Ми вже сьогодні маємо сумну цифру - понад 20 тисяч місцевого населення, наших мирних мешканців, то жінки, діти, на жаль, загинули", - повідомив він.

Відео дня

Також Бойченко наголосив, що окупанти продовжують зривати евакуацію з міста. 

"Ми розуміємо, що більш як 100 тисяч населення, на жаль, залишається в місті. Вони благають про порятунок. Я ще раз хочу наголосити - на жаль, дві доби поспіль російські окупаційні війська зривають евакуацію, не випускають мешканців, що збираються в локаціях, які були визначені для евакуацію. Знущаються з них", - каже міський голова.

Раніше сьогодні віце-прем'єрка Ірина Верещук сповістила, що Росія вкотре не підтвердила режим припинення вогню, через що гуманітарний коридор із Маріуполя сьогодні знову не вдалося відкрити. Завтра це питання порушуватиметься знову.

"Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню та відкриття гуманітарного коридору і з "Азовсталі", і з Маріуполя в цілому", - наголосила вона.

Вона також нагадала, що росіяни вивозять автобуси з маріупольцями на територію Росії. Зараз майже 200 тисяч українців з різних окупованих областей примусово депортовані до фільтраційних та трудових таборів.

Як писав УНІАН, сьогодні, 24 квітня, на маріупольський комбінат "Азовсталь", де перебувають цивільні та військові, окупанти скидають важкі авіабомби, обстрілюють його з артилерії та концентрують сили й техніку для штурму.

Вас також можуть зацікавити новини: