Росіяни спробують прорватися до Зміїного острова, попередив експерт / фото president.gov.ua

Російські окупанти намагатимуться прорватися до острова Зміїний у Чорному морі, щоб "підживити свій гарнізон".

Через те, що супротивник продовжує тримати гарнізон на Зміїному і наражає його на небезпеку, острів може перетворитися на нову Чорнобаївку, розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю одному з YouTube-каналів.

Співрозмовник зазначив, що зараз українська сторона вогневими засобами контролює підходи до Зміїного.

Відео дня

"Ми з отриманням ракетного комплексу "Гарпун" остаточно взяли острів під свій вогневий контроль. Ми знищили буксир, який віз продовольство і боєприпаси, особовий склад на ротацію і техніку, установку "Тор"...", - зазначив експерт.

Жданов додав, що тепер ворожий гарнізон острова сидить води, їжі та боєприпасів.

"...Росіяни намагатимуться туди прорватися, щоб підживити свій гарнізон. Але їхня завзятість - тримати там гарнізон і піддавати його ось такій небезпеці - може дійсно перетворити острів Зміїний на нову Чорнобаївку", - вважає експерт.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого, і почалася повномасштабна війна. Противнику вдалося взяти під контроль частину півдня і сходу материкової території української держави, а також острів Зміїний. 

Українські воїни давали супротивнику гідну відсіч. Зокрема, 21 червня стало відомо, що по ворожих позиціях на Зміїному було завдано удару, і противник зазнав великих втрат.

Раніше стало відомо, що в Чорнобаївці Херсонської області захисники України багато разів завдавали ударів по позиціях окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: