США вперше публічно визнали, що дають Україні розвіддані для боротьби з РФ на Донбасі / фото REUTERS

Сполучені Штати Америки діляться з Україною розвідувальними даними для битв з окупантами на Донбасі. Це перший раз, коли офіційний представник Вашингтона публічно визнав роль США у проведенні операцій у згаданому регіоні нашої країни.

Як передає CNN, відповідна інформація надійшла від міністра оборони Штатів Ллойда Остіна під час його виступу перед Комітетом Сенату США зі Збройних Сил.

В ході розмови представника Вашингтона запитали, чи відправляють США Україні розвіддані для наступу на війська Російської Федерації на Донбасі або в тимчасово окупованому Криму. Остін відповів прямо, хоч і не згадав півострів.

Відео дня

"Ми надаємо їм... розвіддані для проведення таких операцій... на Донбасі. Це вірно", — сказав Остін.

Міністр оборони також повідомив, що США не перешкоджають атакам Збройних сил України на російських окупантів у зазначеному регіоні. За даними CNN, Заява Остіна — це перший раз, коли офіційна особа визнала роль Вашингтона в операціях на Донбасі.

Слова міністра доповнив інший високопоставлений чиновник Міноборони США. Він повідомив, що Штати продовжують надавати "корисну інформацію та розвідувальні дані Збройним силам України в їх боротьбі". І так як бойові дії мігрують на Донбас, США будуть відповідно коригувати інформаційний потік у міру необхідності.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: