false

Росія відмовилася від участі в спеціальнийзустрічі в рамках ОБСЄ, яка скликалася через нарощування військ РФ поблизу кордону з Україною.

Про це в Twitter повідомляє місія США при ОБСЄ.

"Ми шкодуємо, що Росія не скористалася цією можливістю, щоб зняти заклопотаність і знизити ризики відповідно до Віденського документа", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБойовики "ДНР" готують "звернення" до Путіна: ЗМІ розкрили три варіанти листа

Що таке Віденський документ

Це угода, підписана країнами-учасниками ОБСЄ, метою якої є реалізація заходів довіри і безпеки в Європі.

Стягування російських військ до кордону України

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрозу військовій безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами та снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів Збройних сил РФ.
  • Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, у населених пунктах на окупованій території України.