У Херсонській області за один день ліквідовано десятки окупантів, дізналися журналісти / фото Emerging Europe

На тимчасово захопленій частині Херсонської області - в селі Гладківка (Голопристанська міська громада, знаходиться під Скадовськом), 10 листопада російські загарбники стали для Збройних сил України живою мішенню.

Командування противника вирішило використати свою живу силу для "маневру, який відволікає", і через це РФ втратила 76 військових, повідомляє Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ", посилаючись на відомості свого джерела. За його даними, йде розгляд, проте справжні причини інциденту не шукають. "Робиться спроба приховати факт явно злочинного наказу командування угруповання, через який військовослужбовці опинилися в ролі живої мішені", - йдеться на каналі.

Джерело поділилося, що 10 числа командування 35-ї окремої мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії російського Центрального військового округу отримало наказ здійснити марш силами і засобами двох батальйонів у Голопристанський район.

Відео дня

"Цей наказ був ініційований штабом угруповання "Дніпро" з метою "введення ЗСУ в оману" щодо істинного задуму командування збройних сил РФ на цій ділянці. Виходячи з отриманого наказу, особовий склад 1-го мотострілецького батальйону 35 ОМСБР був завантажений в автомобільний транспорт без належного спорядження і в складі двох колон відбув у район Гладківки", - підкреслюється в повідомленні.

Коли окупанти перебували в цьому населеному пункті, ЗСУ нібито завдали удару по обох колонах, внаслідок чого знищено 76 супротивників.

Варто зазначити, що Росія на українській землі вже зазнала колосальних втрат. Загальні втрати РФ на 17 листопада 2023 року вже становлять приблизно 316 760 загарбників.

Триває повномасштабна війна - новини, які варто знати сьогодні

Нагадаємо, 13 листопада кілька прокремлівських пропагандистських ЗМІ, посилаючись на відомості російського Міністерства оборони, написали, що окупанти в Херсонській області вирішили перейти на "вигідніші позиції". Дуже швидко пропагандисти видалили публікацію і назвали помилковою. У самому ж Міноборони Росії стверджували, що "це була провокація".

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що вороже військове командування могло наказати державним ЗМІ Росії опублікувати, а потім зняти новину нібито про перегрупування сил на захопленій частині Херсонської області, в рамках інформаційної операції.

Вас також можуть зацікавити новини: