ЗСУ почали добре просуватися в бік Вербового й міста Пологи / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти можуть не втримати свої позиції на півдні України найближчим часом.

Про це в ефірі "Еспресо" сказав голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

"Військова доктрина вимагає заміни або відновлення підрозділу, якщо 30% особового складу втратила боєздатність. А росіяни намагаються виводити свої підрозділи, коли вже втратили понад 50% особового складу. Російські солдати, які пішли на відновлення, якимось дивним чином вчора опинилися у полоні на південному напрямку в районі Роботиного. Це свідчить про те, що визріває неприємна ситуація для росіян. Війська, які росіяни виводять для відновлення, вони знову змушені залучати", - підкреслив Тимочко.

Відео дня

За його словами, ЗСУ почали добре просуватися в бік Вербового й міста Пологи.

"Пологи - це одна з вузлових станцій. Ворог використовує Пологи, як логістичний хаб, що забезпечує південний напрямок. Удар по такому напрямку відріже їхнє постачання на Мелітопольському та Токмацькому напрямках. Важливо, що росіяни не змогли організувати й вибудовувати оборону в напрямку Урожайного", - наголосив Тимочко.

Війна в Україні

Як повідомляв УНІАН, також Тимочко повідомив, що Росія перекидає на східний фронт близько 30 тисяч своїх бійців для підкріплення.

За його словами, на Лиманському напрямку, де окупантам вдалося досягти свого часу максимального "піку", на сьогодні по суті їм довелося повернутись на позиції, з яких все починалось.

Вас також можуть зацікавити новини: