Нещодавно росіяни вчиняли достатньо активні штурмові дії біля Кліщіївки / фото wikimedia.org

Командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко розповів, що за останні два тижні ворог не мав тактичних успіхів біля Бахмута.

За його словами, противник зберігає можливість для вчинення ударно-штурмових дій, наполегливо й хвилями проводячи наступальні дії на окремих відтинках.

"За останні два тижні ворог не має тактичних успіхів на полі бою. Силам оборони вдається своєчасно виявляти противника й завдавати суттєвого ураження, що приводить до втрат значної кількості особового складу окупантів. Дії ЗСУ дають можливість нищити легкоброньовану та броньовану техніку, артилерійські засоби противника. Сили оборони тримають відтинок, противник не буде мати тактичних успіхів у майбутньому", - сказав телеканалу "Еспресо".

Відео дня

Федоренко зазначив, що нещодавно противник вчиняв достатньо активні штурмові дії біля Кліщіївки.

"Ворог залучив БМП і танки, багато підготовлених штурмовиків, але тактичного успіху не мав. Силам оборони вдалося відбити атаку. Тільки нашому підрозділу вдалося знищити вщент 4 БМП, підбити танк, знищити БМД та ще 2 танки. FPV-дрони зіграли у відбитті атак з боку противника суттєву роль", - розповів військовий.

Ситуація на Бахмутському напрямку - деталі

Російські війська значно активізувалися на Бахмутському напрямку, заявив сержант роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич.

"На сусідню бригаду, яка розташована зліва від нас, противник потужно тиснув. Наша бригада прийшла на допомогу, і це питання було вирішено. Позавчора відбулася битва, 9 одиниць ворожої техніки було знищено тільки нашим підрозділом", - розповів боєць.

За його словами, в районі Кліщіївки лінія оборони ЗСУ тримається міцно.

Вас також можуть зацікавити новини: