РФ накопичує резерви на Запорізькому напрямку / фото ua.depositphotos.com

Народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що російські окупанти накопичують резерви на Запорізькому напрямку.

"Противник підтягнув сили на Запорізький напрямок. Це війська, які вийшли з правобережжя Дніпра, які були витіснені ЗСУ та перейшли на лівий берег, щоб посилити східний та Запорізький напрямки. Противник цими резервами намагається протиснути Бахмут і Соледар, а на Півдні ми бачимо, що вони накопичують резерви", – наголосив він в ефірі "Еспресо".

Костенко зазначив, що Запорізькому напрямку ворог веде активні дії. Окупанти намагаються захоплювати українські території малими групами.

Відео дня

"Ворог розуміє, що Запорізький напрямок для нас є важливим. Противник готується до весняної кампанії, і зараз створює собі умови для подальшого наступу, накопиченням резервів та введенням цих підрозділів у бойові дії. Противник веде активні дії, вони малими групами намагаються захоплювати території, щоб покращити свої позиції та вибити нас з висот. Наше завдання зупинити ворога, щоб створити умови для наступу ЗСУ", – резюмував він.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Генерал-лейтенант ЗСУ у відставці та військовий експерт Ігор Романенко розповів, що російські окупаційні війська на Запорізькому напрямку демонструють, що зосереджують сили для здійснення наступальних дій. Насправді ж у загарбників там склалася дуже небезпечна ситуація.

Водночас аналітики Інстиуту вивчення війни дійшли висновку, що окупаційна "влада" Запорізької області вигадала захоплення "значної території" регіону. Експерти проаналізували заяви колаборанта Володимира Рогова, але не знайшли підтвердження його слів. 

Вас також можуть зацікавити новини: